T.G.I. Friday's

tips

Σήμερα στη δουλεία κάτι λέγαμε για μέλι.Και απο εδώ και απο εκεί,αρχίσαμε να ανταλλάσουμε  χρήσιμες συμβουλές,απλά απλές,για να κάνουμε τη ζωή μας κάπως ευκολότερη.
Τάδε έφη Λένα και συνάδελφοι.

1.
Εάν το μέλι μας 'ζαχαρώσει''-πράγμα που μας δείχνει οτί είναι αγνό καθαρό μελάκι-το αφήνουμε πάνω στο καλοριφερ, εαν είναι χειμώνας ή στον ήλιο, εαν είναι καλοκαίρι,μέχρι να ''λιώσει'' και να ξαναγίνει όπως πρώτα.Ίσως χρειαστεί να το ανακατώνουμε που και που.Σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος.Για όσους βιαζονται λοιπόν,ας τοποθετήσουν το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσοχή,ΟΧΙ σε μεταλλική συσκευασία και ΟΧΙ με καπάκι!!!!!!
2.
Το μέλι ''σπρώχνει'' στην επιφάνεια του τα ξένα σώματα που βρίσκονται σε αυτό,ενώ το λάδι τα ''βουλίαζει''.
3.Το καλό αγνό ελαιόλαδο,παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες και ασπρίζει,μόλις επανέλθει  σε θερμοκρασία δωματίου,ανακτά και την υφή του.
4.Για να μη μουλίασει αμαχητί η βάση της τάρτας μας απο την κρέμα της,την αλοίφουμε πριν την ψήσουμε με χτυπημένο ασπράδι αυγών.
5.Επίσης με χτυπημένο ασπράδι αυγών,αλοίφουμε τον τοίχο στα σημεία που εμφανίζει μούχλα.Πρίν τον βάψουμε όμως και αφού καθαρίσουμε τη μούχλα (με χλωρίνη φεύγει).
6.Εαν θέλετε να καθαρίσετε τελείως οικολογικά και γρήγορα τα άλατα απο την inox βρύση σας,βάλτε λίγο ξύδι σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και τρίψτε.
Ξύδι και στον βραστήρα.Αφήστε το να δράσει σκέτο ή με νερό και ξεπλύντε καλά.
7.Αφού βράσουμε τα χόρτά μας,ας μην τα αναποδογυρίσουμε σε σουρωτήρι μαζί με όλο το νερό της κατσαρόλας.Καλύτερα να τα βγάλουμε με μία τρυπητή κουτάλα.Έτσι,εάν μας ξέφυγε λίγο χωματάκι,θα παραμείνει  στο πάτο της κατσαρόλας μας.

Αυτά προς το παρόν.  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχ μπραβο τι ωραιες και χρησιμες συμβουλες λενακι!
ειδικα αυτη με το ξυδι και το ντεμακιγιαζ μπραβο!
λενα ειναι ο ηρωας μας!
keep going....

Ανώνυμος είπε...

εμενα μου άρεσε η 4, πάντα την πατούσα εκεί....

Ghallas είπε...

γεια σου ρε τζωρτζ με τις τάρτες σου!

μπράβο λενάκι, very useful, γιατί αν περίμενες να μαγειρέψω... καλή σύνταξη. (αυτά με το μέλι βασικά, στα υπόλοιπα έχω πολλές άγνωστες λέξεις όπως χόρτα, καθαρίσετε... α! και ντεμακιγιάζ)

Χαιρετίσματα στο μνηστήρα