Ξεκίνησα να γράφω το παραπάνω post πριν 5 ημέρες.Και φυσικά δεν ήτανε πολύ πιθανό να το τελειώσω.Μέρα,νύχτα περίμεναν οι τρείς αυτές προτάσεις να συνεχιστούν,αλλά που....Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γράψω μάνι μάνι μια συνταγή για να μη μείνουμε νηστικοί και όσον αφορά τις απόψεις μου και τα σχόλια μου,έχουμε καιρό.
Λοιπόν η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή των φαλάφελ που έκανα μάνι μάνι, για να φάω κάτι πρίν λίγο που πεινούσα.Δυστύχως έφαγα πρώτα και μετά σκέφτηκα να βγάλω καμια φωτογραφία!!!
Υλικά
για τα imitation φαλάφελ:
1 πιατό ρεβυθάδα -στο φούρνο- που περίσσεψε, πολτοποιημένη
λίγο μαιντανό
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
δυόσμο,κύμινο
1 κ.γ backing powder
και 6-7 κουταλιές αλεύρι
για τη σαλτσούλα που τα συνόδευε:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ταχίνι
δύοσμο,πιπέρι και σκόρδο
Εκτέλεση:
Ανακάτεψα όλα τα υλικά της σαλτσούλας και την έβαλα στο ψυγείο να περιμένει.
Ανακάτεψα όλα τα υλικά των φαλάφελ εκτός του αλευριού,που το έριχνα λίγο,λίγο μέχρι να έχω ένα εύπλαστο μείγμα.
Έπλασα το μείγμα σε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια.Τα αράδιασα σε ένα ταψί και τα περιέλουσα με λίγο ελαιόλαδ.
Μόλις πήραν χρώμα,τα έβγαλα απο το φούρνο,τα έβαλα στο πιάτο και τα συνόδευσα με τη σαλτσούλα και ψιλοκομμένη ντομάτα.
Καλή όρεξη!
5 σχόλια:
επιτελους συνταγουλα!
τοσο καιρο την περιμενα βρε sis!
ποιος εφαγε τα φαλαφελ ο βλαχογαμπρος και δεν εμειναν για φωτογραφια με την αφαιρεση ενος υλικου θα ειναι υπεροχα φιλακια μωρο μου
το παλικάρι μας που το είχατε 2 μέρες φιλοξενούμενο τώρα τελευταία, τι τον ταϊσατε;
Το παλικάρι το φιλέψαμε χταποδάκι (στη συνταγή του νέου post).Ορίστε να φιλέψουμε κι έσας Δούκα μου.
αλλο να διαβαζεις μια συνταγη και αλλο να την δοκιμαζεις και μαλιστα απο τα χερακια σου λενακι μου ηταν νοστιμοτατα ακομη εχω την γευση τους στο στομα μου μιαμ μιαμ φιλακια τζενη
Δημοσίευση σχολίου