Τι με κοιτάς έτσι;Τρόμαξες;Δεν με ξέρεις ε; Ε, βέβαια που να με ξέρεις!Μήπως με έχεις ξαναδεί;
Μην ανησυχείς!Δεν της έχω κάνει κανένα κακό!!!Απλά δε την πάλευα άλλο να βλέπω το blog της να αραχνιάζει.Που ξέρω για το blog;Ε,τρία χρόνια μένω στο σπίτι της,κάτι έμαθα κι εγώ (εκτός απο μαγείρεμα).Μη με κοιτάς σα χάνος!Θα πάρω τα πράγματα απο την αρχή.Σε παρακαλώ,μην αγριοκοιτάς!Θα σου πώ την ιστορία και θα είμαστε εντάξει.
Κατ’ αρχήν να σου συστηθώ.Είμαι ο Νώντας.Δυστυχώς ή ευτυχώς, στα 38 χρόνια της ζωής μου,ένα πράγμα έμαθα να κάνω καλά.Να παρασιτώ!Απο σπίτι σε σπίτι με είχαν οι γονείς μου (ναι,έχω γονείς) απο την ηλικία των 8 ετών.Δύο χρόνια Αθήνα,ένα Αστυπάλαια, τέσσερα Κομοτηνή ... τέλοςπάντων,για τις μετακομίσεις θα μιλήσουμε άλλη φορά. Η τελευταία ήταν πρίν ενάμιση χρόνο περίπου με την Ελένη και τον Β. Αλήθεια γιατί κρατάει το όνομα του άντρα της κρυφό;Τεμέκ.Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο....Ζορίστηκα λίγο,αλλά δεν βρήκα κάπου καλύτερα να πάω.Η κρίση βλέπεις επηρέασε και “εμάς”.Ποιούς “εμάς”;Προς το παρών λέγεμε “συγκάτοικο”.Δεν χρειάζομαι κι άλλα μπλεξίματα για την ώρα.
Που λές καλά περνάμε, και αυτοί (Λένα, Β.) με έχουν αποδεχτεί (άσχετα που δε σου λένε τίποτα για εμένα). Η καθημερινότητά μας κυλά σαν παραμύθι.Τον τελευταίο καιρό όμως βλέπω να αραχνιάζει το μαμοblog της και ραϊζει η καρδούλα μου.Γράψε πέντε σειρές μωρή!!!Θα σου πέσει ο κώλος!!!Στην τελική, έχεις περίσσιο!!!
Περίμενα να τελείωσει η εξεταστική (ΟΚ,ζορίστηκε με τον Turing).Περίμενα να ξεκουραστεί απο την εξεταστική (ΟΚ για να βγάλεις τον κακό "μπίίπ" Turing απο το μυαλό σου θέλεις λίγο χρόνο).Περίμενα να κάνει ότι άλλη μαμακία κουβαλούσε στο κεφάλι της.Περίμενα ακόμη να τελειώσουν και οι Ολυμπιακοι!Αλλά αυτή τίποτα!!!Εεεεε!Έσκασα!”Νώντα μου να η ευκαιρία” , είπα. “Δε πα να βρίζεις και να σε πέρνουν για κακό;Θα το αντέξει η Ελένιτσα.Κάνε κάτι και για εσένα!Μίλα παραέξω για τη ζωή σου,το μεγαλείο σου!”Ε,και επειδή είμαι μεγάλη ψυχή θα σου τα πώ!Θα σου τα πώ τα νέα μου,αλλά θα γράφω και μια συνταγή.Έτσι για να γελάει λίγο το χειλάκι της.Τόσα χρόνια καλοτρώω σε αυτό το σπιτικό,ας της κάνω τη χάρη.
Για σήμερα και μετά απο ένα μεγάλο πρόλογο θα φάμε κάτι “αλαφρύ” πλήν χορταστικό και πρωτεϊνούχο.
Φασόλια “χάντρες” με τόνο και “σύβραση” (η σαλάτα σαν κυρίως πιάτο).
υλικά για 2 ατόμα
400 γραμμ φασόλια χάντρες(φρέσκα ή κατεψυγμένα)
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο Α΄Α΄Α΄
άνηθο ψιλοκομμένο , χυμό λεμόνι,αλάτι, πιπέρι,ρίγανη,κάρδαμο(δηλαδή κακουλέ) αλεσμένο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια και τα σουρώνουμε.Ανακατώνουμε με τον τόνο σε μια σαλατιέρα.Περιχύνουμε με το χυμό λεμόνι και τα μπαχαρικά,αρωματικά μας.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τόσο ελαιόλαδο,όσο μας αρέσει να έχει η σαλάτα μας.Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια ,βγάζουμε το τηγάνι απο τη φωτιά και περιχύνουμε με το περιεχόμενό του (λάδι και κρεμμύδια) τη σαλάτα μας. Επειδή το λάδι θα είναι καυτό, καθώς θα περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας,αυτή θα τσιρτσιρίζει.Μη τρομάξετε.Αυτό είναι η “σύβραση”.
Λίγα λόγια για τη σύβραση.Ουσιαστικά είναι το να περιχύνουμε “κάτι” με καυτό λάδι και τα τσιγαρισμένα σε αυτό κρεμμύδια. Αυτό το “κάτι” θα μπορούσε να είναι μια ωραία σαλάτα βλήτα ή σέσκουλα.Στο χωρίο της , τη Βεργίνα, η γιαγιά της η Ανάστα (Αναστασία),έκανε τη σύβραση αλλά έριχνε μέσα στο τηγάνι σάλτσα νοτμάτα και κεφτεδάκια που ήδη είχε τηγανίσει και τα άφηνε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
3 σχόλια:
βρε καλώς τον Νώντα....όταν λέμε φασόλια χάντρες, τι ακριβώς εννοείς ρε συ Νώντα?
καλως τα ματια μου τα δυο..τι εγινε βρε Νώντα?θυμηθηκες οτι εχεις κι ενα blog..οι αναγνωστες σου μειναν νηστικοι τοσο καιρο..
@ Satan_My_Lord:τα φασόλια χάντρες τα βρίσκεις κατεψυγμένα αλλά και φρέσκα και είναι ξεσπυρισμένα φασόλια,δηλαδή μόνο το μέσα των φασολιών.Φυσικά είναι ποικιλία που έχει μεγάλους λωβούς.
@ thomi:μη με μπερδεύεις με την αδελφή σου!Νώντας,εδώ.Το blog δυστυχώς δεν είναι δικό μου.Αλλά στ'αρ....Εγώ θα εισβάλλω και θα γράφω ότι θέλω!!!
Δημοσίευση σχολίου