Υλικά
4 μπριζόλες με κόκαλο,κοτολέτες
1 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,νοστιμιά,μουστάρδα σε σκόνη,κόκκινο πιπέρι,λίγο κύμινο ή κάρυ ή και τα 2.
περιπου ένα μικρό κουτάκι μπίρα (πιείτε και μερικές γουλιές,θα σας φτάσει)
εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα τηγάνι,ας μην χωράνε και καλά,θα ''μαζέψουνε'' κατα το μαγείρεμα.Ρίχνουμε νεράκι στο τηγάνι,να τις καλύψει και λίγο παραπάνω,το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά.ΔΕΝ ριχνουμε λάδι,μας αρκεί το λιπάκι που έχουν οι μπριζολίτσες.Ανάβουμε το μάτι στο 6 και αφήνουμε να βράσουν-ξαφρίζουμε εαν χρειαστεί,τις γυρνάμε που και που.Μόλις το νεράκι σωθεί,ρίχνουμε την μπίρα και ξαναβράζουμε.Μόλις σωθεί και η μπίρα,αφήνουμε τις μπριζόλες μια απο τη μία και μια απο την άλλη πλευρά να κοκκινίσουν.
Έτοιμες.
Καλή όρεξη!!!!
1 σχόλιο:
μμμμ πειναω και μου τρεχουν τα σαλια...
τι ηθελα και το διαβασα....
σημερα εχουμε αγγιναρες αλα πολιτα και μπροστα στις μπριζολες μου φαινονται ξενερωτες.
αυτα!
Δημοσίευση σχολίου