Δύσκολοι καιροί (αγγινάρες με αρακά)

Τελικά είναι δύσκολο να φέρνεις σε πέρας on time κάθε σου υποχρέωση.Δουλειά,σπουδές,νοικοκυριό,αντρούλης,φίλοι,blog.E, απο κάπου πρέπει να κόψεις.Διάλεξα κι εγώ το blog μου (και το λέω με μεγάλη μου ντροπή),αλλά δεν είχα άλλη επιλογή.
Η ώρα έιναι μια μετά τα μεσάνυχτα και θα σας πώ μάνι μάνι τη συνταγή μου.Τώρα για το πρόγραμμα της εβδομάδας,δύσκολα βγαίνει τελικά.Πάντως αύριο θα έχω γαλέο αυγολέμονο,με πατάτες και καρότα.Θα σας το γράψω και αυτό μην ανησυχείτε.

υλικά 

6-8 αγγινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
1/2 kg αρακάς
2 καρότα
το χυμό ενός λεμονιού
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κεμμυδι ξερό ψιλοκομμένο
λαδι,αλατι,πιπέρι

εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι και πρίν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγγινάρες και τον αρακά.Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ενα ποτήρι νερό,αλάτι,πιπέρι,το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.Βράζουμε εως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν νιανιά,σε άλλους αλ τε ντε)(ενα χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη).Το φαγάκι μας είναι έτοιμο.


Καλή όρεξη καλοφαγάδες μου!

super!!!!!! (μπριζολίτσες στο τηγάνι)

Το έβαψα το σπιτάκι,επιτέλους!!!!!Κι έγινε πολύ ωραίο!!!Και είμαι πολύ χαρούμενη και ήρεμη και ξεκούραστη.Για αύριο το μενού έχει αγγινάρες με αρακά.Ελπίζω να προλάβω να σας δώσω τη συνταγή.Τις  μέρες που είχα τα μαστόρια,το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν μπριζολίτσες στο τηγάνι.Εγγυημένη επιτυχία.

Υλικά

4 μπριζόλες με κόκαλο,κοτολέτες
1 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,νοστιμιά,μουστάρδα σε σκόνη,κόκκινο πιπέρι,λίγο κύμινο ή κάρυ ή και τα 2.
περιπου ένα μικρό κουτάκι μπίρα (πιείτε και μερικές γουλιές,θα σας φτάσει)

εκτέλεση

Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα τηγάνι,ας μην χωράνε και καλά,θα ''μαζέψουνε'' κατα το μαγείρεμα.Ρίχνουμε νεράκι στο τηγάνι,να τις καλύψει και λίγο  παραπάνω,το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά.ΔΕΝ ριχνουμε λάδι,μας αρκεί το λιπάκι που έχουν οι μπριζολίτσες.Ανάβουμε το μάτι στο 6 και αφήνουμε να βράσουν-ξαφρίζουμε εαν χρειαστεί,τις γυρνάμε που και που.Μόλις το νεράκι σωθεί,ρίχνουμε την μπίρα και ξαναβράζουμε.Μόλις σωθεί και η μπίρα,αφήνουμε τις μπριζόλες μια απο τη μία και μια απο την άλλη πλευρά να κοκκινίσουν.
Έτοιμες.
Καλή όρεξη!!!!

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Φίλοι μου καλοί,καλοί μου φίλοι,σήμερα φάγαμε μοναχούλια.Αύριο  δυστυχώς δεν μπορώ να σας φιλέψω γιατί βάφω το σπίτι.Εαν ξεμπερδέψω νωρίς θα σας ενημερώσω και θα προσπαθήσω να σας δώσω καμια συνταγή.Αυτά για σήμερα,είμαι λιγο βιαστική,πάω cinema.

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά για 2-3 άτομα

1/2 κοτόπουλο τεμαχισμένο χωρίς την πέτσα και όσο γίνεται ξεψαχνισμένο
3 κουταλάκια πάστα κάρυ (το βρίσκετε εύκολα σε γωνίες ethnic προιόντων μαγειρικής)(εάν ανοιχτή η συσκευασία κρατάει για 6 μήνες και....)
400 ml γάλα καρύδας 

για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι (το ετοιμάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
ανάμικτα λαχανικά (baby corn,φύτρες φασολίου κτλ) ελαφρώς σωταρισμένα (υπάρχει στο εμπόριο συσκευασία με μίγμα λαχανικών για wok) 

 Εκτέλεση 

Σωτάρουμε το κοτόπουλο με μια κουταλία βούτυρο και το νεράκι που θα βγάλει.Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει προσθέτουμε το γάλα καρύδας και διαλύουμε το κάρυ.Ανακατεύουμε καλά και  αφήνουμε ν βράσει για 10' περίπου.
Σερβίρουμε με το ρυζάκι και τα λαχανικά,τα οποία μορούμε να προσθέσουμε στο φαί να πάρουν όλα μαζί μια βράση.


Τζα!!!!(πένες με ρόκα και μοτσαρέλα)

Πάει πέρασε και αυτό ή σχεδόν πέρασε αλλα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.Παράδοση της εργασίας μου,χτίσιμο στο σπίτι,δουλίτσα στον αρκτούρο,όλα μαζί!!!!ουφ!!!τα σκέφτομαι και αισθάνομαι πολύ ξεκούραστη που πέρασαν όλα αυτά.βάψιμο και κλιματιστικό μείνανε και τέλος.έτοιμη για το χειμώνα και τα μαγειρέματα μου.Έτοιμη και για το come back στο blog μου.Είπαμε με φίλους πρίν καιρό να γράψω καμιά πρόταση υγιεινής διατροφής,αλλά λίγο η δουλειές,λίγο δεν μου άρεσε η ιδέα,δεν το έκανα τελικά. Αυτό όμως που με μεγάλη μου χαρά θα κάνω είναι να ανακοινώνω το μενού της αυριανής ημέρες και αν βολεύει να τρώμε και μαζί.Όπως σήμερα που είχαμε το γεύμα υποδοχής του Ντάφυ.Πένες με ρόκα και μοτσαρέλα φάγαμε.Για όσους δεν ήτανε μαζί μας παραθέτω την συνταγή.Για όσους θέλουνε να φάμε αύριο μαζί,θα έχουμε κοτόπουλου με κάρυ και γάλα καρύδας.Αύριο αυτή η συνταγή όμως.

Πένες με ρόκα και μοτσαρέλα


1 πακέτο ζυμαρικά  (πένες,τριβελάκια κτλ )
2 μπαλάκια μοτσαρέλας  σε κυβάκια
1 ματσάκι ρόκα κομμένη όπως για σαλάτα
150 γραμμαρια καπνιστό τυρί τύπου μετσοβόνε σε κυβάκια
2 μικρές συσκευασίες κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ τέντε και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.Σκορπάμε απο επάνω την μοτσαρέλα,το τυρί τύπου μετσοβόνε σε κυβάκια και τη ρόκα.Ανακατεύουμε  καλά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.Βάζουμε στο φούρνο μεχρι να πάρουνε χρώμα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο  πιπέρι.