Πώω,πώωωω!!!(Σοκολατολιχουδιά)

Δεν μου αρέσουν τα blog που δεν ανανεώνονται συχνά!Δυστυχώς έγινα ένα απο αυτά.Δεν ξέρω εάν οι παρακάτω λόγοι μου δείνουν άφεση αμαρτιών,αλλά αυτοί είναι υπαίτιοι:
διακοπές (γιούπι!!!!)
θάνατος (γιατί ρε γμτ;;;)
ιατρικά κέντρα (εντατικό check up γιατί η πίεση ανεβαίνει όπως ο υδράργυρος τώρα το καλοκαίρι)
επαγγελματικές συνεντεύξεις (χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν,να τη βράσω την προυπηρεσία μου!!!)

Το γλυκάκι που έκανε με το που συμμαζεύτηκα σπίτι είναι κάτι μεταξύ μερεντας και μους σοκολατας.Φτιάχνετε με νερό και σοκολάτα 73% κακάο.Εγώ χρησιμοποιήσα κουβερτούρα με λιγότερη περιεκτικότητα σε κακάο.Μου βγήκε όμως μια χαρά,αν και με δυσκόλεψε στο "δέσιμο".

Λοιπόν πέρνουμε ένα τηγανάκι και λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
 265 gr σοκολάτα με
240 ml νερό.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ή κάποιο άλλο αρωμτικό.
Επίσης εάν θέλουμε αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσάι.

Αδειάζουμε λοιπόν  τη νεροοκολάτα σε ένα μπώλ, το οποίο το έχουμε βάλει πάνω σε ένα άλλο μπώλ, που το έχουμε γεμίσει με παγάκια.Πέρνουμε ένα σύρμα και ανακατεύουμε.Σιγά,σιγά λόγω του πάγου η σοκολάτα θα αρχίσει να πυχτώνει,συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα.Όταν έκανα εγώ το γλυκό είχε πόλυ ζέστη και η κουβερτούρα μου ήτανε πο αυτές που λιώνουν εύκολα,δυκολεύτηκα αρκετά λοιπόν για να την πήξω πάνω στον πάγο.Έτσι έβαζα το μπώλ στο ψυγείο και κάθε 20' το έβγαζα απο το ψυγείο και χτυπούσα το μείγμα.

Σας δίνω τη σελίδα που βρήκα τη συνταγή και το βίντεο της εκτέλεσης.

http://manmadediy.com/chris/posts/1185-how-to-make-incredible-chocolate-mousse-in-five-minutes-with-only-two-ingredients

http://www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0

Καλη επιτυχία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

yamiiiii:)