T.G.I. Friday's

Κάτι ελαφρύ, εν αναμονή της ρεβυθάδας (μανιταροαστρόσουπα)

Περιμένω,περιμένω,αλλά η ρεβυθάδα άφαντη.Το inbox μου,συνεχίζει να μου χαρίζει απλόχερα  mail με αστεία βιντεάκια,αλλά τη συνταγή για τα ρεβυθάκια δεν λέει να την εμφανίσει με τίποτα!!!Όχι,δεν έχω πρόβλημα με το λογαριασμό μου.Απλά η κάτοχος της συνταγής δεν την έστειλε ποτέ!!!Ναι,ναι, σε εσένα αναφέρομαι όμορφη νυφούλα!Το μόνο που σε σώζει κοριτσάκι,είναι ο επερχόμενος γάμος σου.Προς τιμωρία σου λοιπόν άλλη μια συνταγή με κρεατάκι.Ελαφρύ φαγητό όμως για να εμφανιστούμε κόμψες αλλά χορτάτες στο γάμο σου!!!

μανιταροαστρόσουπα (για 2-3 μρίδες)

υλικά 

μια μικρή κονσέρβα μανιταράκια (ή και φρέσκα αν σας βρίσκονται περίπου 5 μετρίου μεγέθους τμχ)
4 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
100 γραμμάρια αστράκια (ζυμαρικά που τρώγαμε μικράκια σε σούπα)
1 λίτρο νερό
λίγο ζωμό λαχανικών σε σκόνη
χυμό ενός λεμονιού
λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
πιπέρι μαύρο & κόκκινο,αλάτι,ρίγανη και λίγα ml κονιάκ


εκτέλση

σωτάρουμε τα μανιταράκια και το μπέικον και τα κατεβάζουμε απο τη φωτία
βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις βράσει,προσθέτουμε όλα τα υλικά μας (μη ξεχάσετε τα μανιτάρια με το μπείκον) και μαγειρεύουμαι μέχρι να γίνουνε τα αστράκια και να μεταμορφωθούν σε άστρα!!!

καλή σας όρεξη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εύκολο φαίνεται...με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω τα μανιτάρια όμως?

lena είπε...

Αγαπητέ satan_my_lord,
μπορείς να τα αντικαταστήσεις με ένα φλυτζάνι από τα ανάμικτα λαχανικά που χρησιμοποιείς στο σατανικό σου ρύζι (παιδία το δοκίμασα,είναι φανταστικό) ή και με σκέτο αρακά.
Αλλά μην τα σωτάρεις,βραστα για 15΄περίπου μόνα τους και πρόσθεσε μετά τα αστράκια.