T.G.I. Friday's

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Φίλοι μου καλοί,καλοί μου φίλοι,σήμερα φάγαμε μοναχούλια.Αύριο  δυστυχώς δεν μπορώ να σας φιλέψω γιατί βάφω το σπίτι.Εαν ξεμπερδέψω νωρίς θα σας ενημερώσω και θα προσπαθήσω να σας δώσω καμια συνταγή.Αυτά για σήμερα,είμαι λιγο βιαστική,πάω cinema.

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά για 2-3 άτομα

1/2 κοτόπουλο τεμαχισμένο χωρίς την πέτσα και όσο γίνεται ξεψαχνισμένο
3 κουταλάκια πάστα κάρυ (το βρίσκετε εύκολα σε γωνίες ethnic προιόντων μαγειρικής)(εάν ανοιχτή η συσκευασία κρατάει για 6 μήνες και....)
400 ml γάλα καρύδας 

για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι (το ετοιμάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
ανάμικτα λαχανικά (baby corn,φύτρες φασολίου κτλ) ελαφρώς σωταρισμένα (υπάρχει στο εμπόριο συσκευασία με μίγμα λαχανικών για wok) 

 Εκτέλεση 

Σωτάρουμε το κοτόπουλο με μια κουταλία βούτυρο και το νεράκι που θα βγάλει.Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει προσθέτουμε το γάλα καρύδας και διαλύουμε το κάρυ.Ανακατεύουμε καλά και  αφήνουμε ν βράσει για 10' περίπου.
Σερβίρουμε με το ρυζάκι και τα λαχανικά,τα οποία μορούμε να προσθέσουμε στο φαί να πάρουν όλα μαζί μια βράση.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα θα προτιμώ τις συνταγεσ για κοτοπουλο!!!! Έχω ειδική προτιμιση για κοτοπουλο στο φουρνο αλλά και για κοτοπουλο σουβλάκι!