Νομίζω πως το κουνουπιδάκι είναι αρκετά παρεξηγημένο.Με ταλαιπωρούσε χρόνια τώρα.Τη μια μου φάνταζε ιδιαίτερα "βρομερό",την άλλη άνοστο.Όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να περιορίσω τους υδατάνθρακες στη διατροφή μου,έπεσα πάω σε ένα άρθρο που πρότεινε λύσεις για την στέρηση των υδατανθράκων.Μία απο αυτή το κουνουπίδι.Ψιλοκομμένο κουνουπιδάκι,αντί για μακαρόνάκι ή ρυζάκι.Το δοκίμασα και ενθουσιάστηκα.Το κουνουπίδι,δεν ήταν πλέον βρωμερό.Ήταν μιας πρώτης τάξεως υλικό για να δημιουργήσω.
Aφού λοιπόν πέρασε η εποχή χωρίς υδατάνθρακες,το συνδύασα με αυτούς!!!Πριν συνεχίσω μια συμβουλή για το βράσιμο του.
*Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι όταν το βράζετε,προσθέστε λίγο γάλα στο νερό που βράζει*
Υλικά
1 πακέτο μακαρονάκια κοφτά (όποιο σχέδι σας αρέσει φαρφάλες,ριγκατόνι κ.τ.λ.) βρασμένα
4 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκκομένα
1 μέτριο κουνουπίδι βρασμένο και ψιλοκομμένο και αυτό (ή ακόμη καλύτερα χωρισμένο με το χέρι σε πολύ πολύ μικρά μπουκετάκια)
διάφορα σκληρά τυρία τριμμένα (όποια σας αρέσουν,καλύτερα όμως οχι φέτα)
1 μεσαίο κουτί κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα pyrex και προσθέτουμε τα μακαρόνια,τα στήθη κοτόπουλου και το κουνουπίδι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε απο επάνω τα τριμμένα τυρία και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.Βάζουμε το pyrex στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυράκια μας.Έτοιμο το φαγάκι μας.
Καλή όρεξη!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Εύκολο ακούγεται. Λέω να το δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ το κουνουπίδι.
Φαντάζομαι πως αντί για κουνουπίδι μπορούμε να βάλουμε μπρόκολο.
Σίγουρα μπορείς να το μαγειρέψεις και με μπρόκολο.Πιστεύω όμως, πως το μπροκολάκι του πάει πιο πολύ μια "ρευστή" σαλτσούλα αλα κρέμ και όχι ο φούρνος.Υποκειμενικά πάντοτε!!!
κι εμεις που εχουμε δυσανεξια στο κουνουπιδι και στο μπροκολο τι να κανουμε?
για αντιπροτεινε μας κατι:)
εσυ εορτάζουσα,θα αρκεστείς στα
μανιτάρια,αρακά και καλαμπόκι.
Δημοσίευση σχολίου