Του χρόνου θα σου κάνω την παρακάτω πανεύκολη τουρτίτσα.
Υ.Γ. Η συνταγή δεν είναι δική μου,την είδα στην τηλεόραση,την ετοίμαζε η Αργυρώ.Απλά έκανα μια αλλαγή προσθέτοντας λευκή σοκολάτα.
Υλικά
1 μεγάλο κουτί πουράκια κομμένα στη μέση
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη (όχι σαντιγύ,
να έχει την υφή γιαουρτιού)
250 γραμμάρια ή ml (για το γάλα και το νερό είναι το ίδιο πράγμα) γάλα καυτό
250 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη σε κομματάκια
250 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή σπασμένη σε κομματάκια
(εάν δεν σας αρέσει η λευκή ή η γάλακτος βάλτε ότι θέλετε αρκεί να έχετε 500 γραμμάρια κουβερτούρας)
5-6 γκοφρέτες ψιλοκομμένες (έγω επέλεξα φουντουκιού και με κρέμα λεμόνι)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε 2 μπώλ τις 2 κουβερτούρες και μοιράζουμε το γάλα.Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσουν και ανακατώνουμε πολύ καλά ώστε να λίωσουν οι κουβερτούρες.
Στη συνέχεια μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος στα 2 μπώλ και ανακατώνουμε καλά,έτσι ώστε να έχουμε 2 κρεμούλες.
Στο μεταξύ σε ένα ταψάκι (με κινούμενα τοιχώματα εάν μας βρίσκεται) στρώνουμε τις γκοφρέτες και τις περιχύνουμε με 3 κουταλίες απο τις μους που έχουμε κάνει και ανακατεύουμε να πάει παντού,έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Στη συνέχεια πέρνουμε ένα ένα τα πουράκια,τα βουτάμε στη μούς (σε όποια θέλουμε) και τα στερεώνουμε περιμετρικά στο ταψάκι μας (σα να κάνουμε ένα φράχτη-η μους μας χρειάζεται για κόλλα).Μόλις τελειώσουμε και καλύψουμε όλο το ταψάκι,ρίχνουμε τα 2 μείγματα απο μους στο κέντρο και ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι,έτσι ώστε να κάνουνε νερά.
Παγώνουμε για 2 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
Δυστυχώς δεν έχω καλύτερη φώτο.Απλά την παραθέτω για να δείτε τον φράχτη απο πουράκια.
Καλή σας όρεξη!!!
1 σχόλιο:
ευχαριστω αδερφουλα!
ξεχασες να ενημερωσεις τον κοσμο οτι εκλεισα τα 29 και μπηκα αισιως στα πρωτα αντα!
Η τουρτα ειναι μυθικη και την περιμενω στην Τορωνη για να την τσακισω...μιαμ μιαμ:)
Δημοσίευση σχολίου