Ανυπόφορη ζέστη (Τηγανητές πιπεριές με τυρί,σπιτικό καθαριστικό γενικής χρήσης)

Τα τελευταία 3 χρόνια,κυριολεκτικά υποφέρω απο τη ζέστη!!!Ζαλίζομαι,έχω υπνηλία και διαψάω πολύ.Τρείς τρόποι υπάρχουν για να ανιμετωπίσω το πρόβλημά μου.Κάθε ένας με τα μειονεκτήματά του.1ος: κάνω ένα ντουζάκι.Μειονέκτημα:Η θεραπεία μου κρατάει για λίγα λεπτά.2ος:δεν κάνω τίποτα,μένω απολύτως ακίνητη.Μειονέκτημα:"Απολύτως ακίνητη;Και πώς θα μαγειρέψω;"3ος και πιο αποτελεσματικός :Ανάβω το κλιματιστικό.Μειονεκτήματα:Κατανάλωση ενέργειας,κλείσιμο στο σπίτι.
Με το κλεισιμο στο σπίτι,δεν έχω και πολλά νέα για να αναπτύξω κανένα δοκίμιο της προκοπής.
Με την κατανάλωση ενέργειας αισθάνομαι τύψεις για την  φθορά που προκαλώ στο περιβάλλον.
Λόγω των τύψεών μου λοιπόν έκατσα και έφτιαξα ένα σπιτικό καθαριστικό γενικής χρήσης
(μια κλέμμένη συνταγή απο την κυρία Karie Siegel-Maier)

καθαριστικό γενικής χρήσης

υλικά

600 ml χλιαρό νερό
2 κουταλάκια τριμμένο πράσινο σαπούνι
2 κουταλάκια βόρακα (όχι βορικό οξύ,και τα 2 θα τα βρείτε στο φαρμακείο ή σε καταστήματα με είδη spa,μπορείτε και να τον παραλείψετε αλλά με το βόρακα είναι πιο αποτελεσματικό)
1/2 φλυτζάνι ξύδι (απολυμαίνει ,αφαιρεί τις δυσοσμίες,δίνει λάμψη,αφαιρεί τα αλάτα και διαλύει τα λίπη)
1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού (απολυμαίνει,αφαιρεί τις δυσοσμίες,δίνει λάμψη και διαλύει τα λίπη)
15 σταγόνες αιθέρια έλαια συνδυασμός των πααρακάτω λεμόνι,πορτοκάλι,γκρέιπφρουτ,ευκάλυπτος,tea tree (όποια έχετε ή όποια σας αρέσουνε)
βάλτε και 5-7 σταγόνες απο το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για άρωμα

Τοποθετήστε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ανακτώστε καλά.Προσθέστε τα υπόλοιπα  υλικά και ξανά ανακατώστε καλά!Έτοιμο!Καλό καθάρισμα.
υ.γ. η δύναμη του χυμού λεμονιού θα χαθεί μετά απο μερικά λεπτά,μπορείτε εαν θέλετε όταν το χρησιμοποιείτε να βάζετε λίγο φρέσκο χυμό .

Πάμε και για τα φαγώσιμα τώρα.

Πιπεριές τηγανητές με τυρί



υλικά για 2 μερίδες

8 πιπεριές (πράσινες,κόκκινες) κομμένες ροδέλες
1 καυτερή πιπεριά προαιρετικά κομμένη ροδέλα
ένα μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (περίπου 300 gr) χοντροτριμμένο
με το χέρι


εκτέλεση

Σε ένα  τηγάνι (με ελαιόλαδο φυσικά) σωτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να σωθεί το νεράκι τους.Μόλις  πάρουν χρώμα,ρίχνουμε το τυρί,ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοπελια βαλε καμια καινουρια αναρτηση
η κουζινα μας επιασε αραχνες:)

TMANOLOPOULOU είπε...

ΣΥΝΤΑΓΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!