T.G.I. Friday's

Πάει καιρός τώρα (μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλο)

Η αλήθεια είναι πώς δεν υπάρχει δικαιολογία.Πάει καιρός τώρα που όλο και κάτι μαθαίνω,όλο και κάτι συμβαίνει και θέλω να γράψω γι΄αυτό αλλά τελικά προτιμάω να κάνω κάτι άλλο,το ίδιο ευχάριστο με το να γράφω συνταγές.Τρία ήταν τα "άρθρα" πού ήθελα να γράψω.Δυστυχώς το τρίτο εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορώ να θυμηθώ ποιό ήτανε.
Θυμάμε όμως το πρώτο.
 Το πρώτο άρθρο λοιπόν έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές . Περσινά ξινά σταφύλια θα μου πείς.OΚ δεκτό,αλλά εγώ τώρα έχω κέφια για να γράψω.
 Αρχικά δεν ήθελα να ανακατέψω το  blog  αυτό με την πολιτική,αλλά τελικά θα το κάνω.
Με λίγα λόγια και ξεκάθαρα θα πώ δυο τρία απλά πραγματάκια...
1ον : ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι το χρέος δεν είναι δικό μας ,αλλά δικό τους (των πολτικών εννοώ)
2ον : πιστεύω ότι η αποχή δεν είχε τυχαία αυτό το ποσοστό,κάτι θέλουν να μας πούνε μερικοί ΄Ελληνες
3ον : αναφορικά με κάποιους επανεκλεγμένους πολιτικούς αλλά και γενικά με την απήχηση του δικομματισμού στην Ελλάδα,ειλικρινά οι Έλληνες με έχουν μπερδέψει. Σα να μη ξέρουν τι τους γίνετε, σα να κλείνουν τα μάτια τους  μπροστά στα αίσχη της πολιτικής

Δεν πειράζει όμως, είμαι αισιόδοξη.Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη με έκανε να πιστέψω πως μπορεί και μάλλον θα έρθουν καλύτερες ημέρες.

Πάμε και στη συνταγή μας μετά την super ουάου πολιτική μου ανάλυση.

Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλο

υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλο (φιλέτο ή με το κόκκαλο)
1 φλυτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές μέλι
χυμό απο ένα πορτοκάλι
λίγο πάστα κάρυ ή κάρυ σε σκόνη για extra πικάντικη γεύση
αλάτι , πιπέρι
πιπεριές (γλυκές ή καυτερές) ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε ένα μπώλ για να μαρινάρουμε τα μπουτάκια μας.Όσο περισσότερη ώρα τα αφήσουμε να μαριναριστούν τόσο το καλύτερο.Απο μισή ώρα εώς μία μέρα.



Αφού μαριναριστούν, βάζουμε τα μπουτάκια
σε μία σχάρα στο grill ή και σε ένα ταψάκι και τα καλοψήνουμε για να ξεροψηθούν.Καλό θα είναι να τα περιχύνουμε που και πού με την μαρινάδα για να μας καραμελώσουν.







Εναλλακτικά τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι και βράζουμε μέχρι να ψηθούν (συμπληρώνουμε νερό εάν χρειαστεί). Στη συνέχεια συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει η σαλτσούλα μας
Αφού ψηθούν ,τα σερβίρουμε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα μας αρέσει (πχ ρύζι,πατατούλες τηγανιτές,πουρέ,σωτέ λαχανικά κτλ).Εάν θέλουμε βράζουμε λίγο την μαρινάτα για να την κάνουμε σαλτσούλα.




Εγώ τα σέρβιρα με σωταρισμένα κρεμμυδάκια,κολοκυθάκια και καρότα.

Οι φωτογραφίες δεν είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές,αλλά αυτές μου βρίσκονται.Λυπάμαι.



Καλή Όρεξη

2 σχόλια:

θωμη είπε...

επιτελους συνταγη!!!!
ερωτηση αυτη η συνταγη γινεται και με αλλο κρεας π.χ χοιρινο?ή μπριζολακια?

lena είπε...

of course my dear,
χρησιμοποιήσε όποιο κρεατάκι θέλεις,αρκεί να μην είναι πολύ παχύ.