T.G.I. Friday's

tsiknopempti has arrived (σπιτικός γύρος)


hello my precious readers!!! here i am again ready to cook tigania ala gyros!!!!
Λοιπόν αγαπητοί μου μάγειρες,για άλλη μια χρονιά  τσικνοπέμπτη.θα το γιορτάσετε με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο;θα φάτε κάπου καλά ή όπου τύχει;όπως και να 'χει,καλά να περάσετε.
Για όσους αποφασίσουν να τσικνίσουν σπίτι τους,προτείνω μια μικρή μικρή παραλλαγή της κλασικής τηγανίας  ώστε να μετατραπεί σε νοστιμότατο σπιτικό γύρο!!!!(στο περίπου δηλαδή γιατι σαν το γύρο που τρώς στον Γιώτη στην Τούμπα,δεν θα είναι).
Λοιπόν θα χρειστούμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο.Βάζουμε την τηγανία στο τηγάνι (χοιρινά κομμάτια μικρού μεγέθους) και προσθέτουμε ενα ποτήρι νερό,το χυμό ενός λεμονιού,λίγο λάδι,αλάτι,πιπέρι,κοκκινο πιπέρι γλυκό αρκετό,μουστάρδα σε σκόνη αρκετή,λίγο κύμινο,ρίγανη,θυμάρι και ένα κύβο λαχανικών.Βράζουμε σε μέτρια φωτία,μέχρι να εξατμιστεί το νερό.Μόλις εξατμιστεί το νεράκι,προσθέτουμε ένα ποτήρι beer or white wine και συνεχίζουμε το βράσιμο.Το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά και αρχίζει να σπάει εύκολα με το πηρούνι ή το κουτάλι.Συνεχίζουμε να σπάσμε το κρέας σε μικρότερα κομάτια ενώ εξατμίζεται σιγά σιγά το αλκοόλ που του προσθέσαμε.
Mόλις εξατμιστεί τελειώς,θα έχει μείνε στο τηγάνι μας το κρέας με το λαδάκι του.Χαμηλωνουμε λίγο την φωτία και το αφήνουμε  να ροδοκκοκινήσει αρκετά.
Αυτό ήτανε, η τηγανία ''i wanna be gyros'' είναι έτοιμη.Σερβίρεται με πατατούλες τηγανιτές σε πιτούλες γύρου (θα τις βρείτε κατεψυγμένες σε όλα τα super markets).Προσθέστε ντοματούλα,μουστάρδα,τυροκαυτερή και γενικά όλα τα συναφή και απολαύστε το μοναδικό σπιτικό σας γύρο.

Δείτε και το παρακάτω link,το ανακάλυψα καθώς μελετούσα για την αυριανή ημέρα:
 

1 σχόλιο:

Satan_My_Lord είπε...

και του χρόνου φουντούνια...