T.G.I. Friday's

Πέρασε καιρός (funky γιουβαρλάκια)

Πέρασε ο καιρός,χωρίς να εμφανιστώ.Τρέξε απο εδώ, τρέξε απο εκεί,κυλούσαν οι μέρες σαν γάργαρο νεράκι,κουραζόταν το Λενάκι.Ε,κύλησε και το Λενιώ για Αθήνα,ξεκουράστηκε παρέα με την αδελφούλα της και να σου τώρα να γράφει στο blog του.Απόγευμα Απριλίου,πίνει το τσαγάκι του (οχι ζεστό,χλιαρό) και απολαμβάνοντας την άνοιξη ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια συνταγή.

Γιουβαρλάκια.ΜΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ;Αφού οι πολυαγαπημένοι μου bloggers,ζήτησαν γιουβαρλάκια θα τους τα e-μαγειρέψω.


Funky γιουβαρλάκια!!!

Υλικά

Περίπου 1/2 kgr κιμά (καλύτερα να είναι απο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας μαζί)
Ρύζι 2 φλιτζανάκια του καφέ (γλάσε,καρολίνα ή ότι σου βρίσκεται)
αλάτι,πιπέρι μαύρο,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι γλυκό,κύμινο,τζίντζερ σε σκόνη,δυόσμο,μαϊντανό,''νοστιμία'' λάδι
2 αυγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στον κιμά το ένα φλιτζανάκι ρύζι,λίγο λάδι,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κύμινο,αρκετό κόκκινο πιπέρι,δυόσμο,μαϊντανό πόλυ πολύ ψιλοκομμένο,νοστιμία,τζίντζερ και το ένα αυγό.Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια-γιουβαρλάκια.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα περίπου ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει πρόσθέτουμε τα γιουβρλάκια μας.Τα ξαφρίζουμε  και προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι,λίγο ακόμη αλάτι,ρίγανη,νοστιμία και πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και βράζουμε για κανένα 40λεπτο.
Εάν δούμε ότι η σουπίτσα μας πάει να γίνει πολύ πηκτή,αλλά εμάς δεν μας αρέσει έτσι,προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφήνουμε τη σούπα να κρυωσει λιγάκι και ή την τρώμε έτσι ή ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε χωριστά (εαν έχουμε βέβαια τα κέφια και τον χρόνο) τον κρόκο και το ασπράδι του αυγού,προσθέτουμε στον κρόκο το χυμό του λεμονιού και ενώνω με το απράδι που έχω χτύπησει μέχρι να αφρισει καλά.Πέρνω με μία κουτάλα λίγο χλιαρό ζουμί  απο το φαί και το προσθέτω σιγά σιγά στο μίγμα των αυγών και μετά ξανά σιγά σιγά στην κατσαρόλα.Ανακατέυω απαλά και σερβίρω!!!







5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δύσκολο αυτό...για αυτο και γω θα προτείνω κατι ευκολότερο και ελαφρώς σατανικότερο

Σατανική νοστιμιά

Παίρνουμε 100γρ φέτα ΜΕΒΓΑΛ, την κάνουμε τρίμμα και την βάζουμε σε ενα μπολ. Ρίχνουμε αγγουράκι σε μικρά κομματάκια, καρότο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε λαδι, αλατι, ρίγανη.Ψήνουμε fish sticks, και αφού ψηθούν τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα...

Ghallas είπε...

Ρε Οξαποδώ, είσαι μεγάλος γκουρμές. Θα πατήσω και άλλο το επίπεδο.

Devilopper's Delight

Πετάμε ό,τι έχουμε στο ψυγείο και ζούσε κάποτες στη γη μέσα σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε λαδοξυδο, ρίγανη, πιπέρια, αλάτια και ότι άλλες σκόνες έχουμε. Τηγανίζουμε και 2 αυγά χωριάτικα γιατί η μάνα μας έφερε 200.

Αν έχουμε ψωμί, σούπερ. Αλλιώς ντάκο και πάλι ντάκο.

Σερβίρουμε με τσίπουρο.

Λενάκι χαιρετίσματα και σόρρυ για τις καφρίλες :)

Ghallas είπε...

Στη σαλάτα του ακαμάτη από πάνω ξεχάσα να μνημονεύσω τα καρύδια (σπασμένα, ε...)

Επίσης, στο ντάκο, λίγο ξύδι για όσους το τραβάνε (δε θέλω σχόλια) κάνει θαύματα

lena είπε...

ε βέβαια.έτσι είναι φίλε ghallas.τάχα μου δυσκολά τα γιουβαρλάκια και λοιπές δικαιολογίες.τις gourmedies του θέλει να μας πασάρει o satan my lord.ασε satan δεν είσαι για να μαγειρεύεις μόνος.μετά τη μεγάλη εβδομάδα έλα να παραλάβεις το δώρο σου και να φάμε και τίποτα μη gourmet.

Ανώνυμος είπε...

κατάλαβα...μέχρι τότε θα πέσει πείνα, ευτυχώς που είμαστε σε περίοδο νηστείας και δε τρώμε ραπανάκια..σήμερα εφαγα εναν αρακά απ τη μάναμ άλλο πράμα, δεν εχω ξαναφάει πιο άγευστο αρακά.Αυτη η μαναμ δεν σταματά να με εκπλήσει! απο κει θα το πήρα το ατάλαντο

πάντως το γκουρμετ που προτεινω τα σπάει...και επιπλέον αποτελεί μια βάση για χιλιάδες παραλλαγές, εχω ήδη ετοιμη version με λουκανικο βραστό!