Άραγε μισεί κανείς το καλοκαίρι;Μάλλον όχι.Αν όντως όμως υπάρχει κάποιος,ποιές να είναι άραγε οι αιτίες αυτού του μίσους;Το καλοκαίρι,αλλά και το καλοκαιράκι σίγουρα δεν τα μισώ.
Όμως κάθε που ξεκινάνε οι ζέστες μια αίσθηση ρουτίνας με διακατέχει.Τα σκ στη θάλασσα,οι εκδρομές για συναυλίες στην Μαλακάσα,τα καλοκαιρινά φαγητά,οι μπιρίτσες στη δροσία και τα πλυμένα μπαλκόνια ξανακλέβουν ένα κομμάτι απο το χρόνο μου και αυτό το καλοκαίρι.Θα είναι μαζί μου για τρεις μήνες,όπως και περσί.Καλώς ήρθατε λοιπόν.
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
300 γραμμ. φέτα τριμμένη
400 γραμμ. κίτρινα σκληρά τυρία τριμμένα
200 γραμμ βούτυρο (θα πρότεινα να βάλετε λιγότερο)
5 αυγά
150 γραμμ. αλεύρι, 1/2 κουταλάκι backing powder
500 γραμμ. γιαούρτι
φρυγανιά τριμμένη
προαιρετικά 2-3 πιπεριές πράσινες σωταρισμένες
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα pyrex και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι,το backing powder,το γιαούρτι,τα τυριά,τις πιπεριές και το βούτυρο.Απλώνουμε το μίγμα μας στο pyrex και πασπαλίζουμε απο επάνω με τριμμένη φρυγανία.Ψήνουμε 50' με 55' στους 180 ˚C.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Μια χαρα εύκολη και φαίνεται και νόστιμη συνταγή,
καλό καλοκαίρι, λοιπόν!
εγγυημενη επιτυχια
μιαμ-μιαμμμμ
ευγε!
η τελεια πιτα χωρις φυλλο και απο τα χερακια σου τρελη νοστιμια ναχα λιγη τωρα θα την κανω μονο αν εχω παρεα γιατι φοβαμαι πως θα την φαω ολη μονη μου μπραβο σου
αντι για πιπεριές θα πρότεινα λουκάνικα τζουμαγιάς
Δημοσίευση σχολίου