Πιστεύω πως το καλοκαίρι καταναλώνουμε περισσότερα ψάρια απ' ότι το χειμώνα.Τα ψαράκια είναι ελαφριά,νόστιμα και πολύ θρεπτικά.Για κάποιο λόγω όμως τελευταία χρόνια δεν τα πολυ έβαζα στην κουζίνα μου.Τα έτρωγα έξω ή στην κουζίνα άλλων.Τώρα πια προσπαθώ όσο μπορώ να μαγειρεύω ψάρια.Εχθές λοιπόν φάγαμε γαύρο.Με 2 τρόπους.
Σας τους παραθέτω
Γαυροκεφτεδάκια
1/2 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,κύμινο
αλεύρι όσο πάρει,περίπου 1 φλυτζάνι
Εκτέλεση
Ανακατώνουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλέυρι σε ένα μπώλ.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα πυχτό, 'λασπωμένο' μίγμα. Σε λάδι που καίει ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές απο το μίγμα μας και τις απλώνουμε για να ψηθούν καλύτερα.Μόλις ροδίσουν απο την μία πλευρά γυρίζουμε και απο την άλλη.
Γαύρος με λεμόνι στο φούρνο
Η πιο απλή και πιο νόστιμη συνταγή γαύρου
υλικά
1/2 κιλό γαύρο απλό ή φιλεταρισμένο
3-4 λεμόνια
ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγη μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι
προαιρετικά σκόρδο και ψιλοκομμένη καυτερη πιπεριά
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.Απλώνουμε απο επάνω το γαύρο,τον αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.Ψήνουμε στους 180 °C για 20΄.Εαν θέλουμε το βάζουμε και 5 λεπτάκια στο grill.Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο περιχύνουμε με λαδολέμονο που έχουμε φτιάξει με το λάδι,το χυμό ενός λεμονιού και τη μουστάρδα.
Καλή σας όρεξη!!!
ΥΓ Μην αγνοήσετε την 2η συνταγή.Σίγουρη επιτυχία!
Σας τους παραθέτω
Γαυροκεφτεδάκια
1/2 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,κύμινο
αλεύρι όσο πάρει,περίπου 1 φλυτζάνι
Εκτέλεση
Ανακατώνουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλέυρι σε ένα μπώλ.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα πυχτό, 'λασπωμένο' μίγμα. Σε λάδι που καίει ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές απο το μίγμα μας και τις απλώνουμε για να ψηθούν καλύτερα.Μόλις ροδίσουν απο την μία πλευρά γυρίζουμε και απο την άλλη.
Γαύρος με λεμόνι στο φούρνο
Η πιο απλή και πιο νόστιμη συνταγή γαύρου
υλικά
1/2 κιλό γαύρο απλό ή φιλεταρισμένο
3-4 λεμόνια
ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγη μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι
προαιρετικά σκόρδο και ψιλοκομμένη καυτερη πιπεριά
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί.Απλώνουμε απο επάνω το γαύρο,τον αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.Ψήνουμε στους 180 °C για 20΄.Εαν θέλουμε το βάζουμε και 5 λεπτάκια στο grill.Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο περιχύνουμε με λαδολέμονο που έχουμε φτιάξει με το λάδι,το χυμό ενός λεμονιού και τη μουστάρδα.
Καλή σας όρεξη!!!
ΥΓ Μην αγνοήσετε την 2η συνταγή.Σίγουρη επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου