H μετακόμιση συνεχίζεται (Μοσχαράκι με λαχανικά)

Ξύπνημα στις 7 το πρωί.Πρωινό με το Βαλάντη,καφεδάκι με τα μαστόρια,καθάρισμα,μάθημα περι στόκου,εκπαίδευση για τις χρωστικές,μελέτη καλωδιών και σωληνώσεων.Απογευματινό γεύμα,μπάνιο,διάβασμα για τη σχολή,ύπνος.Και ξαναξεκινάμε.Ξύπνημα στις 7 το πρωί.Πρωινό με το Βαλάντη,καφεδάκι με τα μαστόρια.....και πάει λέγοντας.Για πόσες μέρες κανείς δεν ξέρει.
Μέσα σε όλα αυτά,όλο και κάτι θα μαγειρέψω.Η συνταγή του post "Μοσχαράκι με λαχανικά"

υλικά για 4 άτομα

4 κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας (νουά;;,φιλέτο;;;ότι σας αρέσει)
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
4 πιπεριές ψιλοκομμένες (αν σας αρέσει βάλτε και καμία καυτερή)
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και αυτό
2 φλυτζάνια φασολάκια πράσινα
2 καρότα σε ροδέλες
χυμό ενός λεμονιού,λάδι
αλάτι,πιπέρι,κύμινο,θυμάρι,ρίγανη,μουστάρδα σε σκόνη

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα
 με βαρύ πάτο.


Προσθέτουμε το κρέας μας και το θωρακίζουμε.
Δηλαδή το αφήνουμε να ροδίσει καλά απο τη μία πλευρά και μετά απο την άλλη,χωρίς να το τρυπήσουμε,έτσι ώστε να κρατήσει τους "χυμούς" του και να παραμέινει ζουμερό και μαλακό.





Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά μας.Τα σωτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και 1/2 λίτρο νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μίση ώρα και ελέγχουμε εάν έχει μαλακώσει το κρέας.Εάν δεν είναι έτοιμο,προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό (εάν μας έχει σωθεί) και συνεχίζουμε το βράσιμο.

tip: Επειδή μια αβεβαιότητα για το αν το μοσχαράκι θα μας κάνει τη χάρη να μαλακώσει ,μάλλον θα την έχουμε,μπορούμε να το βράσουμε στη χύτρα,να του προσθέσουμε τα λαχανικά και μετά να ξανακλείσουμε τη χύτρα και να είμαστε σε πολύ λίγο χρόνο έτοιμοι να φάμε.




3 σχόλια:

thomi Manolopoulou είπε...

mpa mpa ti vlepo!
kale ti prokopi sepiase?kathe mera sintagi?
na fantasto oti ginete akrivos i idia sintagi kai me xoirino?

lena είπε...

yes,of course

Μεταφορές είπε...

Καταπληκτική η συνταγή της μετακόμισης!!!